Hem » FAQ items » Olika företagsformer

Olika företagsformer

När du registrerar dig/skapar ett konto kan du välja mellan tre företagsformer:

  • Svenskt företag

Företagets organisationsnummer krävs när du registrerar dig på auktionswebbplatsen. För företag registrerade i Sverige tillkommer 25 % moms på fakturor.

  • EU-företag

För företag registrerade inom EU kommer fakturan att utfärdas med en V-A.T på 0 % (omvänd skattskyldighet). En giltig V.A.T. nummer enligt EU VIES (A.T. Information Exchange System) krävs vid registrering på auktionswebbplatsen.

  • Exportföretag

För företag registrerade utanför EU kommer ingen V.A.T att läggas till på fakturan, men köparen är skyldig att förse SMT med ett giltigt exportdokument (Bill of Lading, CMR eller liknande) för att bevisa att varan har exporterats.

SMT förbehåller sig rätten att bedöma registrerade företags kreditvärdighet och att göra de kontroller som är nödvändiga för att fastställa den registrerade användarens ekonomiska status. Insolventa företag eller företag som löper hög risk att bli insolventa får inte accepteras som registrerade användare.

När du registrerar kontot måste du godkänna ”SMT-auktionsvillkoren”. SMT förbehåller sig rätten att stänga ett konto om användaren inte följer Auktionsvillkoren.