Hem » SveBorr AB först i Sverige att investera i nya X-Air kompressorn
drillair x-air kompressor

SveBorr AB först i Sverige att investera i nya X-Air kompressorn

Atlas Copco DrillAir X-AIR+ 750-25

Atlas Copcos nya kompressor X-AIR – En game-changer

För företag som står inför behovet av att uppgradera sin utrustning, är det avgörande
att hitta maskiner som inte bara lever upp till de tekniska kraven
utan också tar hänsyn till hållbarhetsaspekter.
Det är här Atlas Copcos nya kompressor X-Air kommer in i bilden som en riktig game-changer.

Sveborr

Sveborr AB först i Sverige med nya X-Air kompressorn

Vi har pratat med Conny Vinqvist på SveBorr, som precis köpt Sveriges första X-Air kompressor av oss för att höra vad som gjorde att företaget tog beslutet att investera i maskinen. Vi är även nyfikna på vad Conny och hans kollegor har för förväntningar på Atlas Copco DrillAir X-AIR+ 750-25.

Varför X-Air kompressorn?

Conny berättar att deras beslut att investera i denna maskin, framför andra alternativ, grundades på flera viktiga faktorer. En av de främsta faktorerna är att SveBorr behöver uppfylla de stränga miljökrav som krävs för deras projekt. Andra faktorer till beslutet är att öka driftsäkerheten och samtidigt minska bränsleförbrukningen.
Den nya X-Air kompressorn erbjuder en kombination av dessa fördelar i en kompakt storlek, vilket också möjliggör enklare och mer kostnadseffektiva etableringar på mindre grundläggningsprojekt. Dessutom är maskinens smidighet och storlek särskilt användbar för borrning på svåråtkomliga platser. Vilket gör den till det optimala valet för SveBorrs behov.

nya X-air kompressorn
Se produktsidan HÄR

Förväntningar och framtidsutsikter:

Inför premiärborrningen med X-Air kompressorn har Conny och hans team tydliga förväntningar på maskinen. De förväntar sig att kompressorn ska leverera tillräckligt med kraft att utföra de flesta typer av grundläggningsjobb, -även borra mindre djupa brunnar.
Med det i åtanke ser vi fram emot att prata vidare med SveBorr när de provkört maskinen en stund. Vi på SMT hoppas att X-Air ska bli en pålitlig och effektiv partner i deras dagliga arbete.

Sammanfattning:

Den nya kompressorn Atlas Copco DrillAir X-Air+ 750-25, har gjort sitt intåg på den svenska marknaden. Med sin kombination av smidighet, effektivitet och miljöhänsyn har den fångat intresset hos flera grundläggningsföretag.

Conny och hans team på SveBorr visar med sitt beslut att investera i nya X-Air kompressorn att de är redo för lösningar som möter dagens krav och framtida utmaningar inom bygg- och anläggningsbranschen.


Tekniska data

Arbetstryck: 16–25 bar
Fritt avgiven luftmängd: 701–678 cfm 331–320 l/s
Bränsleförbrukning vid 100 % FAD*: 50,02 l/h
Bränsleförbrukning vid 75 % FAD*: 37,54 l/h
Specifikbränsleförbrukning: 36,3 g/m³
Motortillverkare: Cummins
Motormodell: QSB6.7
Hastighet, fullast: 1100–1890 varv/min
Utsläpp: Steg V
Motoreffekt, fullast: 231 kW
Underrede (L x B x H): 5373x1702x2030 mm
Stödmonterad: 3603x1750x1691 mm
Underredets vikt: 3500 kg
Bränsletank: 270L

*Max.arbetstryck