Stenkrossmaskiner och sorteringsverk

Begagnade

Stenkrossar & sorteringsverk till salu

Vi köper och säljer begagnade stenkrossar och sorteringsverk/sorteringssiktar från olika tillverkare- och modeller. Om du inte hittar den maskin du söker till salu här så är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig!

Stenkrossmaskiner i lager

Stenkrossar

Stenkrossmaskiner

Man kan dela upp stenkrossmaskiner i två kategorier: Kompressionskrossar och Slagkrossar.
För att kortfattat beskriva skillnaden mellan kompressionskrossar och slagkrossar så arbetar Kompressionskrossar sönder material, genom att- med kraft, trycka ihop och krossa materialet i bitar. Medan Slagkrossar som ingår i andra kategorin, i stället arbetar sönder materialet genom att slå sönder det. Slagkrossar passar i huvudsak att använda för mjukt till medelhård material, därför lämpar sig Slagkrossen väldigt bra för tillexempel asfalt och betong. 

 

Exempel på kompressionskrossar:

Käftkross/ Förkross

Käftkrossen använder man för krossning av grova sten såsom berg, natursten och betong.

Spindelkrossen 

Spindelkrossen fungerar oftast som en mellanstegskrossning, där främsta användningsområde är att krossa fram förstärkningsmaterial.

Konkross för finkrossning

Konkross som också går under namnen efterkross eller sekundärkross, använder man för att minska ned material från käftkrossen till mindre storlek.

Sorteringsverk

Sorteringssikt

Sorteringsverk som också kallas för sorteringssikt, finns i flera utföranden och modeller, vilket som passar dig är helt och hållet beroende på användningsområde för maskinen.

Exempelvis så finns det:

→ Grovsikt

Grovsiktar är sorteringsverk med ”aggressiva” siktlådor, grovsiktar/ direktmatade siktar. Grovsiktar har oftast ingen bestämmelse om begränsning på inmatningsmatrialet. Och därför, som namnet avslöjar, kan grovsikten sortera grövre material än finsikten.

→ Finsikt

Finsiktar har däremot ofta begränsninar på vilken storlek det inmatade materialet får ha, därför är finsikt ett sorteringssikt för att sortera redan krossat material. Såsom sand eller grus.

Se alla stenkrossar och sorteringsverk till salu just nu

Klicka HÄR