STCC: Först i världen att elektrifiera nationellt race mästerskap

Vi är Atlas Copcos samarbetspartner för STCC

Vi är samarbetspartner med Atlas Copco för STCC:

För hyra eller köp av Energilager

Som auktoriserad återförsäljare av Atlas Copco Power Technique produktportfölj är vi väldigt glada att Atlas Copco är ”Official Power Supplier” av klimatsmart energilagring till STCC 2023.
Vi vill samtidigt passa på att lyfta att vi är samarbetspartner med Atlas Copco för STCC. Vi är såklart stolta, glada och förväntansfulla inför det.

Vi är samarbetspartner med Atlas Copco för STCC

ZenergiZe-serien är alltså de Energilagringsystem som ska förse STCC-teamen med energi i sommar. ZenergiZe energilager möjliggör elektrifiering genom att ladda och lagra solenergi, helt utan koldioxidutsläpp och buller. Energilagringssystemet använder litiumjonbatterier med hög energidensitet- vilket säkerhetsställer att bilarna kan ladda med hållbar elektricitet under STCC mästerskapet 2023.

Energilagringssystemen, ZBC 250-575, som ska leverera elektricitet till bilarna har märkkapacitet för energilagring på 575 kWh. Vi kommer placera ZPC 250-575 på flera platser intill race:n, för att tillförsäkra ett elektrifierat mästerskap. Dessutom gör ZPC energilagringen att STCC är helt oberoende av existerande infrastruktur. Eftersom de laddar med solenergi.

På STCCs hemsida säger dom såhär:
”All elektricitet som används för att ladda STCC-bilarna kommer från solceller.”

Transport av energilagring

STCC arbetar efter planen att nyttja eldrivna transportfordon så fort nuvarande lagar tillåter transport av energilagringssystem på det sättet. Men eftersom det inte är verklighet ännu så transporterar STCC energilagringssystemen mellan tävlingshelgerna med transportfordon som går på biobränsle.

Vad är STCC?

Scandinavian Touring Car Championship, STCC är Skandinaviens främsta racingmästerskap, där den officiella svenska mästaren i racing kröns i samarbete med Svenska Bilsportförbundet. Mästerskapet bildades 1996 och har sin grund på Ljungbyheds Motorbana i Skåne. STCC är touring car racing (standardvagnsracing), en populär form av motorsport som bjuder på explosiv, fysisk, tight och adrenalinfylld racing.

I STCC tävlar Skandinaviens bästa förare (med team) i modifierade standardbilar av senaste och populäraste bilmodellerna.
Från 2023 tävlar samtliga team i STCC med 100% elektriska tävlingsbilar på 550 hästkrafter, vilket är de mest kraftfulla bilarna hittills i mästerskapets historia.

STCC-Kalender 2023

3-4/8 – Drivecenter ArenaSTCC-premiären
18-19/8 – Gelleråsen Arena – Kanonloppet
Race 5: TBC – INFO kommer snart