Ny högtryckskompressor från Atlas Copco DrillAir X-Air 750-25

Kompressor för borrning: X-Air 750-25 är den senaste kompressorn i Atlas Copcos DrillAir-serie av högtryckskompressorer för borrning. Den nya X-Air 750-25 tar oss ett stort steg framåt i utvecklingen inom området för portabla och högproduktiva tryckluftslösningar för medeldjupa borrningar.

En av de mest omnämnda förändringarna, eller rättare sagt förbättringarna, jämfört med föregångaren är definitivt den låga vikten hos X-Air 750-25. Trots att den nya X-Air enbart väger 3500 kg, vilket är nästan hälften av sin föregångare på 5500 kg, så levererar den 10% högre effekt. Det är en imponerande bedrift tycker vi på SMT!

Inte nog med den låga vikten på maskinen så har även bränsleförbrukningen minskat. Kombinationen av dessa faktorer reducerar dina ägandekostnader för maskinen över tid, vilket gör den till ett självklart val för företag som vill maximera produktiviteten och samtidigt minimera driftskostnaderna.

X-Air 750-25En kompressor med mångsidig användning

Tack vare sin låga vikt är X-Air 750-25 perfekt för mobila tillämpningar. Med BE-behörighet och en bil som får dra 3500 kg transporterar du enkelt kompressorn till och från arbetsplatser. Förutom en kompakt storlek har den otroligt bra manövrerbarhet vilket gör maskinen idealisk för ett brett spektrum av tillämpningar.
För att ge några exempel: geoteknik, geotermisk borrning, markteknik, brunnsborrning och fundamentborrning.

Effekt och Flexibilitet

X-Air 750-25 erbjuder fantastisk flexibilitet med ett tryckområde mellan 16 – 25 bar och ett flöde mellan 20 och 19m³/min (350 och 320l/s).
I maskinen sitter en högeffektiv 6,7-liters Cummins STEG V-motor som levererar maximal kraft och samtidigt minimal miljöpåverkan.

Utrustning för Optimal Prestanda

X-Air 750-25 är utrustad med avancerad teknik och en komplett lösning för att som tidigare nämnt, maximera effektiviteten och minska driftkostnaderna.
Här är några av funktionerna som gör X-Air 750-25 till ett överlägset val av kompressor för borrning:

  • AirXpert-teknik: X-Air:en är utrustad med AirXpert-teknik, vilket innebär att kompressorn automatiskt reglerar driftparametrar baserat på flödesbehov i realtid. Med hjälp av AirXpert-tekniken minskar maskinens bränsle- och energiförbrukning avsevärt, vilket bidrar till en mer kostnadseffektiv drift.
  • Dubbla hjulaxlar: Den dubbla axeln ger kompressorn extra stabilitet och förbättrar transportmöjligheterna. Oavsett terräng eller arbetsplatsens förhållanden kan X-Air 750-25 enkelt transporteras till önskad plats för snabb och effektiv användning.
  • Ny styrenhet Xc2004: X-Air 750-25 är utrustad med en helt ny intelligent styrenhet för optimal prestanda. Den nya styrenheten, Xc2004, erbjuder ett intuitivt gränssnitt, avancerad datorkraft och förbättrad uppkoppling. Detta gör det enkelt för operatören att övervaka och styra kompressorns funktioner med precision.
  • Dynamisk flödesökningsfunktion: Genom en dynamisk flödesökningsfunktion kan X-Air 750-25 öka sin prestanda ytterligare genom att justera flödeshastigheten under borrningens krävande faser. Genom förbättringar av spolning och påfyllning av borrskaft säkerställer denna funktion ett snabbare och mer effektivt förlopp för färdigställande av borrningar, vilket resulterar i kortare projekttider och ökad kostnadseffektivitet.

Provkörning hos kund

Ett tydligt bevis på X-Air 750-25s överlägsenhet är dess användning på en byggarbetsplats i Bad Wurzach, Tyskland. Företaget Baugrund Süd Gesellschaft für Geothermie mbH (BGS), som är specialiserade inom vattenutvinning, testade kompressorn under hösten 2023. Vid testperiodens slut konstaterade BGS att kompressorn är oöverträffad vad gäller bränsleeffektivitet och otroligt lämplig för geotermiska borrningstillämpningar.
Länk till artikel